Fiscul pune biciul pe casele de schimb valutar

250
Fiscul pune biciul pe casele  de schimb valutar - fisculpunebiciul-1429796297.jpg

Articole de la același autor

Comisia de autorizare a activității de schimb valutar, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice a constatat că a devenit o practică în rândul patronilor și administratorilor caselor de schimb valutar ca, atunci când sunt sancționați pentru nerespectarea legislației, să înființeze alte societăți comerciale similare. Astfel, se evită închiderea punctelor de schimb valutar sancționate.

Această practică a fost posibilă întrucât comisia nu a fost informată la timp cu privire la măsurile luate de inspectorii antifraudă fiscală, pentru a putea interveni.

La rândul lor, în urma unor controale, inspectorii de la antifraudă fiscală au depistat cazuri când personalul caselor de schimb valutar desfășura activitatea în afara unui punct de lucru, fapt confirmat de înregistrările video coroborate cu evidențele ținute de societăți. Din ele a rezultat că persoanele înscrise ca și clienți în bonurile fiscale nu au fost prezente fizic la data și ora efectuării tranzac-țiilor valutare.

Pornind de la aceste constatări, printr-un proiect de ordin al ministrului Finanțelor Publice se introduc o serie de restricții pentru patronii și administratorii caselor de schimb valutar. Astfel, se interzice desfășu-rarea activității de schimb valutar în afara punctelor de schimb.

Proiectul prevede retragerea autorizației de funcționare a unei entități, pentru toate punctele de lucru, în cazul în care unul dintre punctele de lucru ale acesteia a continuat să funcționeze după suspendarea activității în urma controlului.

Mai mult, în cazul în care un agent economic a fost prins făcând schimb valutar fără autorizație, patronii și administratorii săi nu vor mai putea desfășura astfel de activități în următorii 5 ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Aprilie 2015
Stire din Economie : Fiscul dă cu biciul doar în cei mici
Pagina a fost generata in 2.3593 secunde