Fiscul pretinde dobânzi de 111.054.565 lei, de la "Oil Terminal"

314
Fiscul pretinde dobânzi de 111.054.565 lei, de la

Articole de la același autor

Compania "Oil Terminal" a dus, vreme de un deceniu, un adevărat război în justiție cu fosta Direcție Regională pentru Accize și Operațiuni Vamale Constanța. Povestea a început în 2003, când societățile "Rompetrol Rafinare" și "Rafo" au derulat prin intermediul terminalului petrolier din Constanța o cantitate de circa un milion tone de țiței. 


Biroul Vamal Constanța a considerat că societatea "Oil Terminal", în calitate de depozitar și prestator de servicii, este vinovată că a eliberat țițeiul către proprietari, fără efectuarea plăților privind contravaloarea obligațiilor vamale și TVA aferent. Ca urmare i-a întocmit actele constatatoare și cazul a intrat pe rolul justiției.


"Oil Terminal" s-a apărat, susținând că obligația plății revine proprietarilor țițeiului și cerând să fie anulate actele constatatoare, care o incriminau. De altfel, atât "Rompetrol Rafinare" (în 2003), cât și "Rafo" (în 2007) și-au achitat obligațiile către Vamă. 


Situația era clară. Probe de necontestat demonstrau că "Oil Terminal" are dreptate. Drept urmare, rând pe rând, Judecătoria, Tribunalul și Curtea de Apel Constanța au dat hotărâri care o exonerau de orice vină și desființau constatările Vămii. Faptul că Autoritatea Națională a Vămilor a mers mai departe, inițiind recursul în anulare, nu a fost o surpriză. 


În acest război, "Oil Terminal" a irosit peste 500.000 de euro, sumă ce ar trebui suportată de vinovați, de vameșii care au întocmit pro-cesele verbale de constatare, de șefii lor și juriștii care au dat avize și au întreținut acest scandal. 


Se părea că s-a pus capăt acestui conflict costisitor pentru toate părțile, dar iată că la începutul lunii martie, compania "Oil Terminal" a primit, din partea ANAF, o decizie, prin care este obligată de achite 111.054.565 lei cu titlu de dobânzi de întârziere aferente taxelor vamale, TVA și comisionului vamal.


Pentru a evita emiterea altor decizii de calcul al unor sume accesorii, considerate netemeinice și nelegale, precum și o eventuală executare a patrimoniului său, compania s-a văzut nevoită să se adreseze, din nou, justiției. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2935 secunde