Fiscul face concurență băncilor comerciale: emisiunile de titlurile de stat „Tezaur” vor fi lansate lunar

237
Fiscul face concurență băncilor comerciale: emisiunile de titlurile de stat „Tezaur” vor fi lansate lunar - fisculfaceconcurentabancilorcome-1612106492.jpg

Articole de la același autor

Prima emisiune de titluri de stat „Tezaur” din anul 2021 a atras peste 21.400 de cumpărători. Românii au investit mai mult de 955 de milioane de lei, din care 850.425.746 lei prin Trezoreria Statului și 104.853.554 lei prin Poșta Română. Este cea mai mare valoare subscrisă lunar de investitori în cadrul unei emisiuni „Tezaur”.

Titlurile de stat lansate pe 4 ianuarie au scadența de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,25%, 3,5%, și 3,75%. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Având în vedere interesul foarte ridicat manifestat de populație pentru acest instrument de economisire, Ministerul Finanțelor intenționează să continue emisiunile în cadrul acestui program, cu o frecvență lunară, pe tot parcursul anului 2021.

Pentru sistemul bancar, creșterea volumului de titluri de stat aruncate pe piață reprezintă o concurență extrem de puternică. Dacă băncile comerciale nu vor acorda dobânzi la depozitele în lei și valută la fel de avantajoase, mare parte din economiile persoanelor fizice vor migra dinspre depozitele bancare spre titlurile de stat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3855 secunde