Fiscul dezvoltă sistemul informatic SAF-T

118
Fiscul dezvoltă sistemul informatic SAF-T - fisculdezvoltasistemulinformatic-1609955818.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, finalizarea acestuia fiind planificată pentru luna iulie 2021, se arată într-un comunicat de presă.

În perioada ianuarie - februarie, vor avea loc consultări între Ministerul Finanțelor, Agenția Națională de Administrare Fiscală, reprezentanți ai mediului de afaceri, dezvoltatorii de software de contabilitate și CECCAR, pentru asigurarea unei înțelegeri comune a modului de implementare a sistemului. Consultările vor viza și analiza elementele critice ale sistemului: capabilitățile SAF-T, impactul schimbărilor asupra sistemelor interne ale companiilor, fluxul procesului de control fiscal, standardul SAF-T, tipul de date etc.

Termenul de raportare a fișierului SAF-T de către companii va fi definit având la bază analizele efectuate în cadrul consultărilor, experiența altor administrații fiscale europene, dar și posibilitățile reale de ajustare a sistemelor informatice de către companii.

ANAF implementează, cu sprijinul Ministerului Finanțelor, proiectul intitulat „Consolidarea capacității Agenției Naționale de Administrare Fiscală de a susține inițiativele de modernizare” - cod SIPOCA 604.

Digitalizarea și aplicarea de standarde în colaborarea dintre administrația fiscală și contribuabili determină creșterea gradului de încredere reciprocă prin asigurarea unui nivel ridicat de transparență și predictibilitate.

SAF-T va contribui la asigurarea echității în derularea activităților economice, precum și la îmbunătățirea conformării voluntare prin reducerea efortului ambelor părți în ceea ce privește alocarea resurselor umane și materiale, se arată în comunicat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4252 secunde