Fiscul constănțean vinde terenuri și construcții bisericești

4354
Fiscul constănțean vinde terenuri și construcții bisericești - sus-1611498112.jpg

Articole de la același autor

Până în luna martie 2020, Fiscul a făcut concurență hipermarket-urilor, agențiilor imobiliare și târgurilor auto. În galantarele lui se găseau o mulțime de bunuri confiscate sau executate silit, la prețuri de chilipir.

Erau vândute direct tot felul de mărunțișuri: obiecte de uz casnic, îmbrăcăminte și încălțăminte, scule și dispozitive, țigări și ambarcațiuni. Dar marea atracție o reprezentau licitațiile de terenuri agricole și intravilane, apartamente, case, blocuri, hale industriale, hoteluri și restaurante, mașini agricole, autospeciale și flote întregi de autoturisme. Ehei, câți răi platnici și evazioniști nu și-au văzut averile scoase la mezat!

Pentru Fisc, afacerea mergea ca pe roate. La rândul lor, cumpărătorii se prinseseră cum stau lucrurile și urmăreau anunțurile de vânzare și licitațiile. Apoi, se înarmau cu răbdare și așteptau reducerile de prețuri. La prima licitație nu se prezenta niciun cumpărător și, automat, prețul scădea cu 25%. La a doua licitație, la fel. Astfel că prețurile de pornire la cea de a treia licitație ajungeau să fie mai mici cu 50% față de prețul inițial.

Dar odată cu venirea pandemiei Covid-19 și aplicarea măsurilor de sprijin pentru datornicii statului, galantarele Fiscului au rămas fără marfă, din moment ce s-au stopat controalele, iar confiscările de bunuri și executările silite aproape au dispărut.

Ei, dar a trecut anul, pandemia s-a mai domolit, inspectorii fiscali au început să iasă din nou pe teren și iată că în galantarele Fiscului a început să intre marfă proaspătă. Astfel că, precum ghioceii care scot capul din zăpadă la sosirea primăverii, au apărut și primele anunțuri de licitații organizate de Fisc.

Iată, pe data de 1 februarie 2021, Serviciul colectare-executare silită persoane fizice, din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța a programat cea de a doua licitație pentru vânzarea unui teren extravilan cu suprafața de 1.334 mp, situat în localitatea Săcele. Prețul de pornire este de 2,375 lei (fără TVA).

Tot pe 1 februarie 2021, este organizată cea de a doua licitație pentru vânzarea unui teren extravilan cu suprafața de 3.636 mp, situat în zona exterioară a municipiului Constanța, la ieșirea către localitatea Valu lui Traian, lângă nodul rutier al autostrăzii A4. Terenul e parțial ocupat de o construcție bisericească și anexe. Prețul de pornire al licitației este de 156.074 lei (fără TVA).

Iată câteva oferte și din alte zone ale țării:

Serviciul colectare-executare silită persoane fizice, din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Brașov organizează licitația a doua pentru vânzarea următoarelor bunuri:

- pe 14 aprilie - un teren intravilan de 500 mp, situat în comuna Bod, la prețul de pornire 26.848 lei;

- pe 20 aprilie - un teren intravilan de 13 mp, situat în Brașov, în zona străzilor Egretei și Spicului, la prețul de pornire 13.133 lei.

La rândul ei, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Timiș, a anunțat pentru ziua de 25 ianuarie, licitația a treia pentru vânzarea unui teren intravilan de 913 mp și o construcție P+M (cu amprenta de 45,47 mp), situate în localitatea Săcălaz. Prețul de pornire este de 148.516 lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4188 secunde