Fiscul aruncă milioane de lei pe scrisori ce se returnează

572
Fiscul aruncă milioane de lei  pe scrisori  ce se returnează - fiscularuncamilioane-1519225619.jpg

Articole de la același autor

Curtea de Conturi a României a dat publicității raportul auditului financiar efectuat la instituțiile și companiile în care statul este proprietar. Deloc surprinzător, printre cei prinși în ofsaid se numără și Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Auditul a demonstrat că mare parte din corespondența ANAF nu ajunge la destinatari din diverse motive, plicurile fiind returnate și, ulterior, distruse. Astfel, în anul 2016 au fost distruse, la nivelul ANAF, 4.394.760 de scrisori recomandate primite retur, din care 11.557 de plicuri aveau adresa incompletă. În cazul a 456.550 de plicuri, destinatarul s-a mutat de la adresă, 134.450 de plicuri au avut mențiunea "necunoscut", iar 83.013 plicuri au fost returnate din "alte motive".

Printre destinatarii de la care s-au primit plicuri retur se aflau entități publice precum: tribunale, judecătorii, parchete de pe lângă judecătorii și tribunale, curți de apel, spitale, licee, școli, grădinițe, agenții, oficii, primării, unități militare, prefecturi, consilii județene.

Pentru cele 685.570 de plicuri primite retur și, ulterior, distruse, ANAF a achitat la Poșta Română SA suma de 2,221 milioane de lei. Sunt bani aruncați pe fereastră, de care aveau atâta nevoie spitalele, școlile, grădinițele și infrastructura. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.58 secunde