Fiscalitatea se va reduce de la 1 ianuarie 2009

264

Articole de la același autor

Ieri, după ședința de guvern, Primul ministru Călin Popescu Tăriceanu a declarat presei că a considerat necesar ca Executivul să prezinte un plan de creștere economică și a numărului locurilor de muncă. Programul va avea trei priorități: oamenii, firmele românești și sectorul bancar. Taxele vor fi reduse, iar CAS-ul va scădea la 30%. Se va ajunge astfel la una dintre cele mai scăzute contribuții sociale din Europa.
Începând cu 1 ianuarie 2009, va fi acordat un bonus de 5% pentru cei ce își plătesc impozitele la timp. Dividendele care vor fi reinvestite sau investite în firme noi vor fi scutite de plata impozitelor. Guvernul va dubla fondurile bugetare alocate programelor de construcții de locuințe. Iar lucrările de reabilitare termică a imobilelor vor fi scutite de TVA.
Capitalul social al CEC Bank va fi majorat cu 250 de milioane de euro. Exim Bank va susține sectorul IMM-urilor. Premierul a anunțat că: "Vom oferi 1.000 de euro pentru fiecare loc de munca nou creat de o firmă care angajează o persoana care si-a pierdut slujba de mai mult de trei luni."
Miercuri, în ședința de guvern, s-a propus eliminarea taxei de poluare auto pentru mașinile noi. Dacă va fi adoptată, măsura va veni în sprijinul producătorilor autohtoni de mașini, care au fost nevoiți să își trimită lucrătorii în șomaj tehnic, din cauza reducerii comenzilor.
Rămâne de văzut dacă toate aceste măsuri vor fi incluse în Codul fiscal și Legea bugetului pe 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2967 secunde