Fiscalitatea nu va crește în 2022, dă asigurări Adrian Câciu, noul ministru al finanțelor

331
Fiscalitatea nu va crește în 2022, dă asigurări Adrian Câciu, noul ministru al finanțelor - fiscalitateanuvacrestein2022-1638282654.jpg

Articole de la același autor

În „laboratoarele” Ministerului Finanțelor se lucrează la cea mai importantă lucrare: bugetul de stat pe anul viitor. „Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor – a anunțat ministrul finanțelor, Adrian Câciu, pe pagina sa de facebook. Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare. 


Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții.”

Șeful finanțelor susține că se analizează creșterea veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a contribuabililor.
 

Adrian Câciu precizează că: „Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare - vom ține sub control deficitul bugetar. Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național . Voi iniția consultări cu reprezentanții mediului de afaceri si camerelor de comerț din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență.” (I.T.C.)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Martie 2019
Stire din Economie : Informații fiscale
Miercuri, 08 Noiembrie 2017
Stire din Economie : "Revoluția fiscală" erodează leul
Pagina a fost generata in 1.1244 secunde