Finanțare pentru studenții care inițiază o afacere în domeniul specializării inteligente

171

Articole de la același autor

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor europene, a coordonat o nouă rundă de consultări cu reprezentanții organizațiilor studențești, ai universităților și potențiali aplicanți în cadrul apelului "Innotech Student".

Apelul va fi lansat în cadrul programului operațional "Capital uman". Acesta se adresează studenților care doresc să inițieze o afacere în domeniile de specializare inteligentă. Studenților li se oferă un mecanism financiar suport pentru corelarea know-how-ului cu nevoile din piața muncii.

Discuțiile au vizat îmbunătățirea ghidului solicitantului lansat în consultare publică în data de 24 aprilie 2020, precum și a mecanismului privind acordarea grantului către grupul țintă.

Valoarea minimă a grupului țintă pentru un proiect este de 300 studenți (ISCED 5-7, doctoranzi, cercetători post-doctorat, cursanți ISCED 4, nivel de calificare 5).

Apelul va avea alocate 20 milioane euro, iar valoarea maximă a unui proiect va putea ajunge la 2 milioane euro.

Prin mecanismul dezvoltat în cadrul acestui apel de proiecte, Ministerul Fondurilor Europene vine în sprijinul studenților prin acordarea de granturi pentru deschiderea unei afaceri, complementar cu organizarea și derularea programelor de învățare prin experiență practică, furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională axate pe dobândirea de competențe antreprenoriale, formarea de competențe antreprenoriale, inclusiv prin întreprinderea simulată în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5201 secunde