Finanțare pentru fermieri! Se depun cererilor unice de plată pentru campania 2019

218

Articole de la același autor

La data de 1 martie 2019, a demarat campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2019. Fermierii pot depune o singură cerere până la data de 15 mai 2019, la centrele județene sau locale APIA, chiar dacă utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. 


Cererile se vor depune la centrele județene APIA în cazul fermierilor care au o suprafață mai mare de 50 hectare de teren agricol și la centrele locale, în cazul fermierilor care solicită finanțare pentru o suprafață mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol. 


În campania 2019, completarea declarației de suprafață se realizează electronic, folosind aplicația IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea și închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezența funcționarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate și corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. 


Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa cererea unică de plată. 
Fermierii care beneficiază de rentă viageră pentru suprafețele arendate, înstrăinate conform Legii nr. 247/2005 nu beneficiază de plata pentru terenul arendat, înstrăinat. 


Sunt eligibile la plată exploatațiile cu suprafața de cel puțin 1 hectar, formate din parcele agricole cu suprafața de cel puțin 0,3 hectare. În cazul serelor, solarelor, viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor, pepinierelor, arbuștilor fructiferi, suprafața minimă a parcelei trebuie să fie de cel puțin 0,1 hectare și/sau, după caz, să dețină un număr minim de animale. Pentru legumele cultivate în sere și solarii, suprafața minimă a exploatației trebuie să fie de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelelor de 0,03 ha. 


Terenurile care nu fac parte din circuitul agricol pentru întregul an de cerere nu sunt eligibile la plată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Octombrie 2018
Stire din Economie : Informații utile, pentru fermieri
Pagina a fost generata in 0.4576 secunde