Finanțare europeană pentru proiecte-cheie de transport din România

150
Finanțare europeană pentru proiecte-cheie de transport din România - finantareeuropeanapentruproiecte-1595252052.jpg

Articole de la același autor

UE sprijină redresarea economică în statele membre prin injectarea a aproape 2,2 miliarde euro în 140 de proiecte-cheie de transport. În cazul României, Uniunea Europeană investește aproape 118 milioane de euro în 10 astfel de proiecte. Iată câteva dintre acestea:

- modernizarea liniei de cale ferată Gara de Nord București - Aeroportul Internațional Henri Coandă - 48,4 milioane de euro;

- modernizarea liniei de cale ferată Coslariu - Cluj-Napoca (studiu de fezabilitate) - 9,4 milioane de euro;

- modernizarea liniei de cale ferată București - Craiova (studiu de fezabilitate) - 17,4 milioane de euro;

- modernizarea liniei de cale ferată Apahida - Suceava (studiu de fezabilitate) - 26,7 milioane de euro;

- modernizarea liniilor și instalațiilor de cale ferată de la Complexul Feroviar București Nord (studiu de fezabilitate) - 4,3 milioane de euro.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: "Contribuția UE în cuantum de 2,2 miliarde de euro la această infrastructură de transport esențială va contribui la impulsionarea redresării. Ne așteptăm ca această contribuție să genereze investiții în valoare de 5 miliarde de euro. Investim în diferite tipuri de proiecte, cum ar fi transportul pe căi navigabile interioare, conexiunile multimodale, combustibilii alternativi sau infrastructura feroviară de mari dimensiuni. Mecanismul pentru interconectarea Europei este unul dintre instrumentele noastre esențiale pentru crearea unui sistem de transport rezilient și rezistent la crize, care este vital în prezent, dar și pe termen lung". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4659 secunde