Finanțare de 150 de milioane de euro pentru IMM-uri

165

Articole de la același autor

Firmele mici și mijlocii vor putea depune cererile de finanțare în sistemul MySMIS 2014, de pe 30 octombrie 2020, începând cu ora 12, până pe 30 noiembrie 2020, ora 12, atenționează Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.

Valoarea finanțării nerambursabile solicitate pentru un proiect este de minimum 1,5 milioane de euro și maximum 6 milioane de euro, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro, valabil la data lansării apelului de proiecte. Banii vor fi disponibili în aproape toată țara, cu excepția Bucureștiului și a județului Ilfov.

Bugetul total al schemelor de minimis și de ajutoare de stat este de 150 de milioane de euro, cu posibilitatea de suplimentare ulterioară.

Sprijinul este format din:

- ajutor de minimis, de maximum 200.000 de lei pe proiect, cu intensitate de 100%. Pentru acești bani, firma beneficiară nu va trebui să vină cu aport propriu la cheltuielile eligibile pe partea de ajutor de minimis.

- ajutor stat regional, în limita a 6 milioane de euro, din care se scade ajutorul de minimis.

În cazul ajutorului de stat regional, firma beneficiară trebuie să contribuie la cheltuielile eligibile cu sume ce cel puțin 30% - 55% din valoarea proiectului, în funcție de dimensiunea firmei și regiunea de dezvoltare.

Fiecare proiect va cuprinde ambele tipuri de sprijin - minimis și regional. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1506 secunde