Fermierii trebuie stimulați pentru a ridica perdele forestiere de protecție

151
Fermierii trebuie stimulați pentru a ridica perdele forestiere  de protecție - fermieriitrebuiestimulatipentupe-1569419044.jpg

Articole de la același autor

"România a aplicat și va continua să implementeze practici cu impact major pentru stocarea carbonului în sol, prin creșterea suprafețelor împădurite, mai cu seamă pe terenurile degradate, prin protejarea pajiștilor sensibile și prin menținerea pășunilor permanente. De asemenea, România este preocupată de definirea măsurilor ecologice din Pilonul I, astfel încât acestea să fie implementate de cât mai mulți fermieri pe suprafețe extinse", a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, la reuniunea informală a Consiliului Uniunii Europene, de la Helsinki, din 24 septembrie 2019.

În cadrul evenimentului principalul subiect dezbătut a fost promovarea agriculturii durabile prin stocarea carbonului în sol.

În cuvântul său, ministrul român a arătat că: "Pentru reducerea degradării solului și menținerea, creșterea nivelului de stocare a carbonului în sol este necesară stimularea fermierilor pentru a deveni conștienți de importanța perdelelor de protecție, care ar duce la creșterea producției agricole și la diminuarea impactului negativ al factorilor climatici. Eco-schemele pot oferi în acest sens suportul necesar, dar trebuie gândite mai bine și finanțate corespunzător. Perdelele de protecție trebuie menținute în suprafețele eligibile pentru finanțare europeană, dar structura speciilor să fie lăsată la latitudinea țărilor membre. Natura și-a demonstrat echilibrul, noi avem misiunea de a-l păstra acolo unde natura a dictat." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5473 secunde