€ 4.7607
£ 5.4399
$ 4.2653

Mai multe ştiri online:

Fermierii își pot asigura culturile cu bani europeni

Ştire online publicată Vineri, 10 Mai 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Începând cu data de 1 aprilie 2019, se află în derulare sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, cu scopul de a încuraja fermierii să își asigure culturile împotriva fenomenelor climatice nefavorabile, cum ar fi: inundații, secetă, grindină, îngheț, ploi torențiale, tornade, furtuni etc. Sesiunea anuală de depunere a cererilor de finanțare pentru această submăsură este împărțită în două etape: pentru culturile de primăvară și pentru cele de toamnă. 


Etapa curentă de depunere a dosarelor cererilor de finanțare, aferentă culturilor de primăvară, se desfășoară în intervalul 1.04.2019 - 30.11.2019. 
Alocarea financiară pentru întreaga perioadă de programare este de 42.797.487 euro, depunerea dosarelor cererilor de finanțare realizându-se continuu până la epuizarea fondurilor. 


Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de: 
- 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 euro standard output (SO); 


- 55% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor cu dimensiunea economică mai mare sau egală cu 12.000 SO. 


Pentru a beneficia de sprijin, solicitantul va încheia o asigurare pentru riscurile prevăzute, angajându-se să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contractul de asigurare. Condițiile de eligibilitate sunt detaliate în Ghidul solicitantului, publicat pe pagina www.afir.info. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9016 secunde