Fermierii constănțeni pot lua credite pe baza adeverințelor emise de APIA. Încă o bancă a intrat în "competiție"

185
Fermierii constănțeni pot lua credite pe baza adeverințelor emise de APIA. Încă o bancă a intrat în
Conform convenției semnate cu APIA și FGCR, Intesa Sanpaolo Bank oferă clienților săi cu activitate în agricultură credite pentru finanțarea capitalului de lucru, în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafață (SAPS), au anunțat reprezentanții băncii. Produsul se adresează atât fermierilor înregistrați ca persoane juridice, cât și ca persoane fizice autorizate (PFA) sau întreprinderi individuale, care respectă criteriile de acordare ale acestui tip de credit.


Intesa Sanpaolo Bank finanțează 90% din suma menționată în adeverințele APIA, creditul fiind rambursat în momentul încasării subvențiilor în conturile beneficiarilor SAPS. Costurile sunt destul de avantajoase, constând într-o dobândă calculată ca ROBOR 3 luni + 3% și un comision de acordare de 1,5%. Un avantaj important este faptul că până la momentul încasării sumelor conform SAPS, clientul nu trebuie să plătească nici rate de credit și nici dobânzi. Structura de garanții solicitate de bancă este una simpla și accesibilă, fiind axată în principal pe sumele de încasat de la APIA.


Banca se poate lăuda și cu alte produse de creditare dedicate în mod special clienților care activează în domeniul agriculturii. Aceasta oferă soluții atât pentru finanțarea activităților curente (linia de credit "Recolta", Creditul agricol - de toamnă și de primăvara, o serie de credite acordate în baza parteneriatelor cu APIA și FGCR), cât și credite de investiții pentru achiziția de mașini și echipamente agricole sau co-finanțarea proiectelor din fonduri structurale - măsura 121, 123, 312 sau alte măsuri derulate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0309 secunde