Fermierii constănțeni cer ajutoare de stat doar online

368
Au trecut doar două săptămâni de când s-a dat startul campaniei de depunere a cererile de sprijin pe suprafață, dar fermierii constănțeni nu pierd timpul. De pe 1 martie s-au înregistrat 1.400 de astfel de cereri, pentru o suprafață de 34.000 hectare.
Potrivit reprezentanților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Constanța, este vorba despre aproximativ 15% din numărul final de cereri care se preconizează că vor fi primite, până cel târziu pe 11 iunie, dată de la care acestea nu mai sunt admise la calcul.
Surpriză ori nu, toți fermierii care s-au grăbit să depună cererea au completat declarația de suprafață utilizând aplicația IPA Online, un instrument pus la dispoziția fermierilor de către APIA, prin care solicitanții plăților directe pe suprafață își pot identifica și digitiza singuri parcelele pe care le utilizează.
De altfel, potrivit datelor APIA, în perioada 1 - 11 martie, au fost depuse aproximativ 107.000 cereri de plată, iar aproape 103.000 de fermieri au ales să completeze declarația de suprafață utilizând aplicatia IPA Online.
Până la această oră fermierii constănțeni au cerut sprijin financiar doar pentru 8% din suprafața pentru care se estimează că se vor face plăți. Mai pot face însă acest lucru până pe 16 mai. Începând cu 17 mai, dar nu mai târziu de 11 iunie, se vor aplica penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5181 secunde