Fermierii ar putea primi banii pentru despăgubirile de secetă

1152
Fermierii ar putea primi banii pentru despăgubirile de secetă - fermieriiarputeaprimi-1626716350.jpg

Articole de la același autor

Fermierii ar putea primi despăgubirile pentru seceta instalată în primăvara anului 2020 la următoarea rectificare bugetară. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„Anul trecut am dat 830 de milioane de lei pentru secetă, despăgubind culturile instalate în toamna lui 2019. Pentru culturile înfiinţate în primăvara lui 2020 nu am avut bani la dispoziţie în buget. Speranţa mea ca şi a fermierilor este ca la rectificarea bugetară să obţinem suma prin care să facem aceste despăgubiri”, a transmis ministrul Agriculturii în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) fundamentează propunerile pentru sumele ce vor fi cerute la rectificare.

„Acum o fundamentăm pentru că este vorba și despre suma pe care o cerem pentru despăgubiri, completarea ANT-urilor și registrele pentru ameliorare. De asemenea avem trimestrul II motorină. Acum fundamentăm suma pe care o cerem, fiecare cifră va fi foarte bine fundamentată de către departamentele de politici agricole”, a mai spus Oros. Suma care ar trebui să intre la plată pentru despăgubirea culturilor afectate de seceta din primăvara lui 2020, rămasă restantă este în valoare de peste un miliard de lei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3544 secunde