FAMILIE MARE? Cât ne costă CHIRIA unui APARTAMENT CU PATRU CAMERE

1021
FAMILIE MARE? Cât ne costă CHIRIA unui APARTAMENT CU PATRU CAMERE - bloc-1362921628.jpg
Constănțenii cu familie mare, care au nevoie de o locuință cu camere multe, pentru un confort sporit, pot opta pentru un aparta-ment cu patru camere. Din fericire, oferta de la această oră este mai mult decât generoasă, iar în plus, cei care intenționează să închirieze în această perioadă vor avea o grijă în minus, cel puțin până la iarna viitoare. Vremea a început, ușor, să se încălzească, așadar șirul facturilor uriașe de la întreținere (aspect ce i-a ținut pe mulți potențiali chiriași deoparte) se va sfârși.

Dacă vorbim despre apartamente nu doar cu camere multe, ci și cu o suprafață mare, de peste 90 de metri pătrați, atunci chiria pleacă undeva de la 350 de euro. Cu această sumă poate fi închiriată o locuință cu patru camere (apartament decomandat), de 92 de metri pătrați, din Tomis Nord, cu două băi și două balcoane, mobilat, renovat în urmă cu nu mult timp. Efortul inițial al chiriașului este însă unul destul de mare, având în vedere că proprietarul, ca de altfel în majoritatea cazurilor, cere o chirie anticipată pe două luni, la care se adaugă și comisionul agenției imobiliare, care reprezintă cel puțin 50% din chiria unei luni.

Tot cu 350 de euro poate fi închiriat, în zona Gării, pe strada Traian, un apartament cu patru camere, dar care a fost transformat în apartament cu trei camere, de 100 de metri pătrați, utilat cu tot ceea ce este necesar.

Se poate chiar și mai bine, referitor la preț, însă acestea reprezintă totuși excepții: constănțenii care nu se feresc de Piața Ovidiu găsesc acolo de închiriat un apartament cu patru camere decomandate, cu o suprafață de 112 metri pătrați, recent renovat, cu 300 de euro. Plusul în acest caz, pentru unii, sau minusul, pentru alții, este reprezentat de faptul că locuința nu este mobilată. Totuși, cei care vor ca locuința să dispună de tot ceea ce este necesar trebuie să mai adauge la chiria lunară încă 50 de euro.



Patru camere la 200 de euro

Majoritatea apartamentelor cu patru camere, de peste 90 de metri pătrați, sunt scoase însă la închiriere cu sume cuprinse între 400 și 500 de euro, așadar dacă este vorba despre o familie, și nu despre studenți sau prieteni (ca astfel suma să se împartă), veniturile acesteia trebuie să fie mult peste medie.

Pentru cei cu buget mai mic, dar care vor un număr mare de camere, chiar dacă mici ca suprafață, există apartamente care se pot închiria și cu 200 de euro. Zona contează destul de mult. Așadar, un apartament cu patru camere decomandate, de 67 de metri pătrați, cu ceva îmbunătățiri, două băi, dar nemobilat, poate fi închiriat și cu 200 de euro/lună, în Inel I. Totuși, și în acest caz, majoritatea locuințelor de până în 80 - 90 de metri pătrați pot fi închiriate cu 300 - 350 de euro lunar.

Chirii de lux

Există apartamente cu patru camere și pentru iubitorii de lux. Iată un exemplu: în Centru, un astfel de apartament, de 100 de metri pătrați, mobilat de lux și utilat ultramodern, cu toate îmbunătățirile necesare, se închiriază cu 800 de euro/lună. Avansul este, și în acest caz, de două luni, însă cine își permite să achite o astfel de chirie lunară cel mai probabil dispune de fondurile necesare care să acopere și avansul, dar și comisionul agenției imobiliare.

Pe piață sunt și multe alte apartamente deosebite, cu o suprafață în jur de 100 de metri pătrați, dar cu prețuri pe măsură. Chiria lunară pentru acest gen de locuințe urcă până în jur 600 - 700 de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4582 secunde