Facilitarea acordării licențelor în muzică, pe piața unică

286
1
Comisia Europeană a propus, pe data de 12 iulie 2012, măsuri de modernizare a societăților de gestiune colectivă a drepturilor de autor și a instituit măsuri de stimulare pentru încurajarea transparenței și eficienței acestora.
Societățile de gestiune colectivă, în special în sectorul muzicii, gestionează în mod colectiv acordarea de licențe de utilizare online pentru piesele muzicale protejate prin drepturi de autor, în numele compozitorilor și textierilor, și încasează și redistribuie acestora redevențele corespunzătoare.
Unele societăți de gestiune colectivă se confruntă cu probleme de adaptare la cerințele de gestionare a drepturilor pentru utilizarea online a lucrărilor muzicale, în special în context transfrontalier. Ca urmare a actualei propuneri, societățile de gestiune colectivă care doresc să se angajeze în acordarea de licențe multiteritoriale ar trebui să respecte standardele europene. Acest lucru ar permite furnizorilor de servicii să obțină mai ușor licențele necesare pentru redistribuirea de muzică online în întreaga UE și să se asigure că veniturile sunt colectate corect și distribuite în mod echitabil compozitorilor și textierilor.

Comentează știrea

Mishu
13 iulie 2012
Articol ca sa umple pagina!!!

Intr-adevar , asta este o stire "bomba" care ii interesa mult pe constanteni (cantaretul ala cu taxiurile stie?!?) ! Pana la ratificare este o cale foarte lunga... Tita , ai articole pentru inca o viata daca scrii despre tot ce se propune la UE - vezi ca si Eba a propus / gangavit ceva despre drepturile femeilor afgane , parca ! P.S.: Tita , astept comentarii... la comentariu !?!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.478 secunde