Experții EMSA susțin, la Constanța, cursul privind serviciile maritime integrate

260
Experții EMSA susțin, la Constanța, cursul privind serviciile  maritime integrate - expertiiemsa1-1524064548.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Navală Română, în cooperare cu Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă – EMSA, organizează cursul privind serviciile maritime integrate pentru statele membre ale Uniunii Europene, cu utilizarea noii interfețe grafice a ecosistemului SafeSeaNet (SEG).

Cursul se desfășoară la Constanța, în perioada 18 -19 aprilie 2018, și este susținut de experți din cadrul EMSA. Organizarea lui se încadrează în acțiunile EMSA de furnizare de asistență tehnică prin programe de pregătire naționale oferite experților statelor membre UE.

Cursanții sunt specialiștii Autorității Navale Române cu atribuții privind monitorizarea navelor - VTS, MRCC și căpitănii de port, dar și reprezentanții altor agenții maritime naționale, ai Gărzii de Coastă, Vămii și Marinei Militară.

Cursul le oferă participanților informații privind serviciile maritime integrate ale EMSA (IMS) utilizate de statele membre și organismele UE, cu scopul de a contura o imagine clară a unei game lărgite de activități în domeniul maritim.

Serviciile maritime integrate oferă suport în îndeplinirea unui număr extins de atribuții vizând siguranța și securitatea maritimă, monitorizarea mediului, controlul frontierelor, apărarea, monitorizarea activităților de pescuit și aplicarea legislației în vigoare, precizează ANR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Aprilie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 1.541 secunde