EximBank se implică în susținerea unui export românesc de 88,2 milioane de dolari

183
EximBank se implică în susținerea unui export românesc de 88,2 milioane de dolari - eximbank-1521210333.jpg

Articole de la același autor

EximBank a structurat un sindicat financiar împreună cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Black Sea Trade and Development Bank, care permite derularea unui amplu proiect de export românesc în Grecia, în valoare de 88,2 milioane de dolari.


Proiectul de export va fi implementat de GSP Holding, în cadrul unui program de investiții derulat de compania grecească de explorare și producție de hidrocarburi Energean Oil&Gas și va consta în furnizarea de servicii de proiectare, achiziții, construcții-montaj, instalare a conductelor submarine, realizarea de lucrări de punere în funcțiune a unei platforme de exploatare a câmpurilor petrolifere și lucrări de foraj pentru extracția petrolului în bazinul Prinos din Marea Egee. 


EximBank a inițiat și coordonat o acțiune de sindicalizare pentru acordarea unui credit cumpărător în valoare de 75 de milioane de dolari, componentă a finanțării totale de 180 de milioane de dolari acordată în cooperare cu BERD și Black Sea Trade and Development Bank companiei Energean Oil&Gas. În cadrul sindicalizării, EximBank are ca partener Intesa Sanpaolo Bank România, cu o participare de 25 de milioane de dolari, facilitatea urmând a fi utilizată de Energean Oil&Gas exclusiv pentru achiziția de bunuri și servicii originare din România. De asemenea, banca a emis și o poliță de asigurare în numele și contul statului român în valoare de 71,2 milioane de dolari pentru creditul cumpărător.


"Prin structurarea acestei facilități, una dintre cele mai mari acordată de bancă, EximBank își intensifică rolul de instituție de susținere a exportului, cu implicații economice substanțiale atât pentru compania exportatoare, cât și la nivel macro-economic. Această tranzacție este din punctul nostru de vedere una completă pentru că ne permite să ne punem în valoare toate atuurile atingând în același timp obiectivele majore stabilite de autorități: susținerea companiilor românești, mai ales a celor interesate de extinderea operațiunilor lor pe alte piețe, și a proiectelor de anvergură în domenii economice prioritare cu o valoare adăugată semnificativă - implementare sa se traduce în utilizarea de materii prime de la alte companii românești. Per ansamblu, acest proiect de export va avea un conținut național de aproximativ 80%", a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Economie : Veste bună pentru exportatori
Pagina a fost generata in 0.3228 secunde