Exercițiul financiar european 2014-2020, "dureros" pentru România

233
1
Exercițiul financiar european 2014-2020,

Articole recomandate

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a declarat, sâm-bătă, că exercițiul financiar european 2014-2020 este unul "dureros" prin prisma sumei ce va trebui absorbită, în condițiile în care în vechea programare, 2007-2013, s-au absorbit 12,8 miliarde de euro din 19.
"Ne așteaptă un exercițiu 2014-2020 dureros prin prisma sumei pe care trebuie să o absorbim", a declarat Marius Nica, într-o conferință de presă.


El a adăugat că în cadrul discuțiilor pe care le va avea în continuare pe acest subiect se va pune accent pe măsurile de simplificare, de debirocratizare.


Ministrul a mai spus că a inițiat discuții la Ministerul de Finanțe ca până la sfârșitul anului să existe o simplificare pentru proiecte cu valori mici. Astfel, urmează să fie modificată HG 28/2008 privind aprobarea conținutului-cadru al documentației tehnico-economice aferente investițiilor publice, precum și a structurii și metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiții și lucrări de intervenții prin care să nu mai fie obligatoriu studiul de fezabitate în cazul proiectelor mici.


El a afirmat că primarii se întreabă de ce să dea 15.000 de euro unei firme pentru un studiu când valoarea proiectului este de 100.000 de euro și când se poate merge pe o variantă simplificată pe care și Comisia Europeană o susține.


"Până la sfârșitul anului, pentru anumite tipuri de investiții, în funcție de cum ne vom înțelege cu Ministerul de Finanțe să eliminăm obligati-vitatea acestui HG și să vedem până unde putem simplifica procedurile pentru investițiile mari", a spus Nica.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Octombrie 2015
Stire din Economie : România a primit 483 milioane euro
Pagina a fost generata in 0.5396 secunde