Sub „dictatura Covid”

Excelența în afacerile din Constanța va fi premiată fără bal; doar online!

989

Articole de la același autor

- 135 de trofee de excelență vor fi acordate electronic, la Topul județean al firmelor constănțene

În urmă cu un an deschideam articolul dedicat balului oamenilor de afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța cu următoarele cuvinte: „În fața restaurantului „Del Mar” din Mamaia e mare agitație. Din limuzine coboară elita business-ului constănțean. La intrarea în superbul salon iluminat de candelabre, oaspeții sunt întâmpinați cu cupe de șampanie. Ați ghicit! Ne aflăm la tradiționalul bal al oamenilor de afaceri din Constanța. Doamnele și domnișoarele își etalează rochiile superbe, bijuteriile, iar domnii, înveșmântați în costume impecabile, roiesc în jurul lor. Arcușurile viorilor suspină pe ritmul valsurilor și tangourilor, iar mesele încărcate cu delicatese și vinurile parfumate vorbesc despre plăcerile simple ale vieții.”

Oh, ce vremuri frumoase! Parcă au trecut o mie de ani de atunci. Astăzi, când dictatura nemilosului Covid s-a întins peste întreaga planetă, reușita în afaceri nu mai poate fi sărbătorită cu mese întinse, muzici și dans. Dar cine știe, poate că într-un an sau doi, de dragul frumoaselor tradiții, vor fi inventate petrecerile la distanță și balurile online. Ar fi păcat să piară!

Campionii economiei de piață

Ei, bine, dragi cititori, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a realizat cea de a XXVII-a ediție a Topului județean al societăților din județul Constanța, dar lansarea lui va fi fără bal! Doar online! Iar aceasta se întâmplă într-un an aniversar. După cum se știe, pe 7 iulie 2020, s-au împlinit 30 de ani de la reînființarea Camerei de Comerț din Constanța, și 140 de ani de la nașterea ei.

Topul a fost realizat pe baza metodologiei unice, aprobată de conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României, iar la stabilirea ierarhiilor au fost utilizate datele din bilanțurile financiar – contabile depuse de societățile din județul Constanța, la sfârșitul anului 2019.

Din cele 30.426 societăți din județul Constanța care au depus bilanțurile (cu 1.202 mai multe decât în anul precedent) au fost selectate 9.440 societăți, acoperind 7 domenii de activitate economică principală, divizate în 377 de subdomenii.

La ierarhizarea societăților au fost avuți în vedere următorii indicatori: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

Pe primele trei locuri în acest top s-au clasat 1.549 de societăți, incluse în catalogul tipărit, clasificate în cadrul fiecărui subdomeniu de activitate. Catalogul include și clasamentele primelor 100 de firme ierarhizate după cifra de afaceri și după profitul din exploatare.

La această ediție a topului județean vor fi acordate 135 de trofee de excelență, pentru firmele clasate pe primul loc la ultimele cinci ediții.

Festivitatea de premiere va fi organizată online, în cea de a doua jumătate a lunii noiembrie.

Mai trebuie menționat faptul că 66 de firme constănțene s-au clasat pe primul loc în clasamentele pe domenii din Topul național al firmelor, organizat de Camera de Comerț și Industrie a României, 171 de firme constănțene, pe unul dintre primele trei locuri, iar 487 de firme constănțene, în primele zece locuri.

Servicii în interesul mediului de afaceri

În finalul acestui articol, trebuie să amintim că, de-a lungul anilor, CCINA s-a remarcat prin organizarea unui mare număr de acțiuni de promovare a afacerilor și produselor românești: târguri, expoziții și delegații economice pe diferite meridiane ale lumii. De asemenea, a inițiat dezbateri și simpozioane, la care au participat și reprezentanți ai administrației centrale. Totodată, CCINA oferă o gamă largă de servicii în folosul agenților economici, dintre care amintim:

- editează buletinul informativ „Manager”, catalogul „Topul firmelor din județul Constanța” etc.;

- acordă consultanță comercială, juridică și financiară;

- asigură participarea la întâlniri de afaceri;

- organizează cursuri de formare profesională;

- eliberează documente precum: certificate de origine, viză document extern, aviz de forță majoră, adeverințe pentru participarea la târguri și expoziții naționale;

- asigură servicii de rezolvare a litigiilor comerciale prin intermediul Curții de Arbitraj Comercial și Maritim.

Datorită rolului remarcabil pe care instituția din Constanța îl are în cadrul sistemului cameral național, pe data de 6 iunie 2014, președintele ei, Mihai Daraban, a fost ales în funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5925 secunde