Mai multe ştiri online:

Evidențele Fiscului sunt pline de erori

Ştire online publicată Sâmbătă, 24 Februarie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Potrivit raportului de audit financiar al Curții de Conturi a României, „ANAF nu și-a îndeplinit obligația legală de a întocmi și prezenta situațiile financiare pentru activitatea proprie pe baza inventarierii generale a elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, deoarece în anul 2016 nu a inițiat operațiunile de inventariere, iar în anul 2015 rezultatele inventarierii nu au fost înregistrate în evidența contabilă, acestea indicând minusuri de 56,018 milioane de lei.

Efectul, respectiv consecința economico-financiară a abaterii de la legalitate și regularitate, constă în faptul că situațiile financiare, consolidate la nivelul MFP, întocmite la data de 31.12.2015, respectiv 31.12.2016, conțin erori necorectate, existând rezerve asupra imaginii fidele a situațiilor financiare.”

Constatarea stârnește nu doar indignare, ci și îngrijorare. Nu poți să nu fii indignat văzând că Fiscul, care îi controlează și îi rupe pe contribuabili cu amenzile și executările silite la cea mai mică abatere, nu își îndeplinește propriile obligații legale.

Nu poți să nu fii îngrijorat când Curtea de Conturi a României demonstrează negru pe alb că situațiile financiare întocmite de ANAF, care stau la baza tuturor politicilor guvernamentale, nu doar a celor fiscal-bugetare, conțin erori flagrante.

Dar în timp ce contribuabilii sunt sancționați chiar și atunci când nu greșesc, nimeni de la ANAF nu plătește pentru neglijență și erori. De ce?

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7734 secunde