Evaziune fiscală de 45 de milioane de lei, cu îmbrăcăminte din Turcia

284
Evaziune fiscală de 45 de milioane de lei, cu îmbrăcăminte din Turcia - evaziunefiscalade45demilioanedel-1511945525.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii antifraudă fiscală din ANAF au identificat o firmă specializată în comerțul angro cu îmbracaminte care a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu 44.756.924 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit. Manopera a fost efectuată printr-un lanț tranzacțional creat în scopul de a eluda taxele și impozitele datorate la bugetul de stat.

Societatea a efectuat, într-o perioadă relativ scurtă, 87 de importuri din Turcia constând în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, pentru marfa importată declarand în vamă valori foarte mici, cu scopul de a diminua obligația de plată a taxei pe valoarea adăugată aferentă. Ulterior, mărfurile au fost vândute preponderent fără întocmirea de documente legale și fără înregistrarea veniturilor reale obținute, urmărindu-se în acest fel sustragerea de la plata taxelor și impozitelor. Societatea a mascat lipsa din gestiune provenită din vânzarea fără documente a bunurilor, prin depunerea de declarații fiscale nereale, declarând livrări către societăți, care nu au confirmat tranzacțiile.

Bunurile vândute pe piața românească se ridică la valoarea estimată de 128.790.721 lei, iar din totalul agenților economici declarați drept clienți, doar 22 de societăți comerciale au confirmat că au achiziționat marfă în valoare de 2.157.314 lei, iar alte 330 de societăți au fost utilizate de societatea verificată pentru a ascunde de la impozitare veniturile obținute. În cauză au fost sesizate organele de urmărire penală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Rata șomajului a coborât la 4,9%
Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 2.0743 secunde