Eurostat: România are din nou cea mai mare inflație din Uniunea Europeană

163
Eurostat: România are din nou cea mai mare inflație din Uniunea Europeană - deficit-1566224947.jpg

Articole recomandate

România a înregistrat, și în iulie, cea mai mare rată anuală a inflației din cadrul Uniunii Europene (UE), 4,1%, în creștere față de iunie (3,9%) și de peste două ori mai mare decât media la nivelul UE.


Potrivit datelor biroului european de statistică, Eurostat, transmise luni, citate de News.ro, după România, cele mai mari rate ale inflației le-au înregistrat, în iulie, Ungaria (3,3%), Slovacia și Letonia (câte 3%), Olanda, Cehia și Bulgaria (câte 2,6%).


Cele mai mici rate ale inflației le-au înregistrat Portugalia (-0,7%), Cipru (0,1%), Italia (0,3%), Danemarca și Grecia (câte 0,4%), Irlanda (0,5%).


Rata medie la nivelul UE, în iulie, a fost de 1,4% (1,6% în iunie), iar la nivelul zonei euro a fost de 1% (1,3% în iunie).


Rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a crescut în iulie până la 4,12%, după ce scăzuse în iunie la 3,84%, în condițiile în care combustibilii s-au scumpit cu 4,79% de la începutul anului, potrivit datelor publicate, în august, de Institutul Național de Statistică (INS).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0635 secunde