Eurodeputații susțin reutilizarea apelor uzate pentru irigarea culturilor agricole

186
Eurodeputații susțin reutilizarea apelor uzate pentru irigarea culturilor agricole - eurodeputatiisustinreutilizareaa-1580072437.jpg

Articole de la același autor

Creșterea populației, procesul de urbanizare și turismul au contribuit la deficitul de apă și la seceta ce afectează tot mai mult multe zone ale Europei, în special regiunea Mării Mediterane. Resursele de apă sunt supuse unor presiuni din ce în ce mai mari și se așteaptă ca situația să se înrăutățească din cauza schimbărilor climatice. Conform unei estimări, până în 2030, jumătate dintre bazinele hidrografice ale Europei ar putea suferi din cauza deficitului de apă. 


Pentru a putea asigura aprovizionarea cu apă dulce în anii care urmează, eurodeputații din comisia pentru mediu au aprobat un acord informal, convenit cu Consiliul Uniunii Europene, referitor la reutilizarea apelor uzate. 


Prin introducerea noilor norme, se urmărește utilizarea apei uzate, după epurare, pentru irigații, în agricultură. Prin această măsură, s-ar reduce presiunea asupra resurselor de apă cu 5% anual. 


Pentru a garanta siguranța culturilor, noile norme prevăd cerințe minime privind calitatea apei, o monitorizare frecventă și obligă operatorii stațiilor de epurare să elaboreze planuri de gestionare a riscurilor. Autoritățile din statele membre vor emite permise pentru stațiile de epurare și vor verifica dacă normele sunt conforme. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4836 secunde