Eurobarometru: 65% dintre europeni consideră că situația economică este proastă

70
Eurobarometru:  65% dintre europeni consideră că situația economică este proastă - eurobarometru65dintreeuropeni-1603899919.jpg

Articole de la același autor

În ciuda faptului că trec printr-o perioadă dificilă, marcată de pandemia Covid-19, cetățenii comunitari au încredere în capacitatea Uniunii Europene de a lua deciziile corecte pentru a face față pandemiei în viitor. Noul eurobarometru, realizat în intervalul iulie – august 2020, arată că principala preocupare a cetățenilor UE este situația economică în contextul pandemiei. 64% dintre europeni consideră că situația economică este „proastă”, iar 42 % dintre ei sunt de părere că economia țării lor se va redresa „în 2023 sau mai târziu”, de pe urma efectelor negative ale pandemiei.

În ceea ce privește măsurile luate de UE pentru a combate pandemia, opiniile sunt împărțite aproape egal: 45% dintre europeni sunt „mulțumiți”, iar 44% sunt „nemulțumiți”. Cu toate acestea, 62% afirmă că au încredere în capacitatea UE de a lua deciziile corecte în viitor, iar 60% rămân optimiști cu privire la viitorul UE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8002 secunde