€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Emisiune numismatică dedicată lui Emil Racoviță

Ştire online publicată Sâmbătă, 04 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Începând cu data de 6 august 2018, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 150 de ani de la nașterea lui Emil Racoviță.

Caracteristicile monedei sunt următoarele: are valoare nominală 10 lei, este din argint 999‰. Este rotundă, cu diametrul de 37 mm și greutatea de 31,103 g, cu cantul zimțat.

Aversul monedei redă o compoziție care cuprinde, în prim-plan, o imagine de epocă din timpul expediției antarctice a navei Belgica și inscripția ,,Expediția navei BELGICA”, iar în plan secund, o imagine parțială a Institutului de Speologie de la Cluj, fondat de Emil Racoviță; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2018”.

Reversul monedei prezintă portretul lui Emil Racoviță, inscripția în arc de cerc „EMIL RACOVITA” și anii între care a trăit, ,,1868” , ,,1947”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare este de 360,00 lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7819 secunde