€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Economia, pe scurt

Ştire online publicată Vineri, 15 Iunie 2018. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Pe data de 14 iunie 2018, polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au efectuat cinci percheziții la Revizia de vagoane București Grivița, SC Ateliere CFR Grivița SA și CFR Călători, ultima având sediul la Ministerul Transporturilor. Descinderile sunt făcute într-un dosar ce vizează infracțiuni de abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual. Cercetările sunt efectuate în legătură cu achiziția unui sistem audio-video pentru dotarea vagoanelor, necesar informării călătorilor în tren
Anchetatorii au suspiciuni că a fost montat un sistem inferior calitativ, comparativ cu specificațiile tehnice stabilite în caietul de sarcini. 
Reprezentanții CFR Călători au confirmat că joi, 14 iunie 2018, au loc percheziții la sediul companiei și la Revizia de vagoane București Grivița.
x x x
În timpul vizitei pe care o efectuează în Estonia, premierul Viorica Dăncilă va participa la inaugura liniei aeriene Tallinn – Constanța. Primul ministru a anunțat că, duminică, 17 iunie 2018, va fi inaugurat Consulatul Estoniei la Constanța.
x x x
Cotațiile barilului de petrol sunt în scădere. Pe data de 14 iunie 2018, la ora 14,30 pe contractele futures, bursa din Londra a afișat o cotație de 76,64 dolari pe baril, cu 0,10 dolari, respectiv 0,13%, mai mic decât la începutul zilei de tranzacționare. x x x
x x x
În primele patru luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 8,1%, pe serie brută. Evoluția s-a datorat creșterilor înregistrate în activitățile de servicii informatice și în tehnologia informației (+10,1%), alte servicii
furnizate în principal întreprinderilor (+9,4%), transporturi (+6,9%), comunicații (+6,5%) și în activitățile de producție cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare și transmitere de programe (+4,1%)
x x x
Cifra de afaceri angro (cu excepția celui cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 8,2%, în primele patru luni ale anului 2018, comparativ cu perioada de referință din 2017. Evoluția s-a datorat creșterii comerțului cu produse agricole brute și al animalelor vii (+13,6%), activităților de intermediere în comerț (+11,0%), comerțului cu bunuri de consum, altele decât cele alimentare (+10,9%), comerțului cu alte mașini, echipamente și furnituri (+8,9%), comerțului nespecializat (+8,8%), comerțului cu produse alimentare, băuturi și al tutunului (+4,9%) și comerțului cu echipament informatic și de telecomunicații (+3,1%). 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.848 secunde