Echipajul navei "Christine B" și-a recuperat salariile în portul Constanța

434

Articole de la același autor

Cargoul "Christine B", sub pavilion Panama, a acostat pe data de 10 septembrie în portul Constanța, pentru a încărca 14.450 tone de semințe de floarea soarelui. La scurt timp de la sosirea navei în port, echipajul filipinez s-a revoltat. 16 dintre cei 20 de marinari de la bord nu își mai primiseră salariile de trei luni, iar 14 dintre ei doreau să fie repatriați. Suma totală datorată echipajului ajunsese la 104.000 de dolari. 


Unde mai pui că marinarii trecuseră și printr-o experiență cumplită. În timpul voiajului din Africa de Sud, o bandă înarmată a urcat la bordul navei și a jefuit-o. Bandiții au furat aparatura electronică a navei, iar marinarilor le-au luat banii, ceasurile, computerele, telefoanele mobile, bijuteriile. Ca să-i facă să dea tot ce au, i-au torturat pe bieții marinari, strângânu-le degetele de la mâini în tocul ușii. 


Exasperați că nu li se plătesc salariile, filipinezii au solicitat sprijinul Inspectoratului ITF România. "După două zile de proteste, cu ajutorul nostru, echipajul de pe «Christine B» și-a primit toți banii", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Adrian Mihălcioiu, șeful inspectoratului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 August 2016
Stire din Economie : Abandonat în zonă de război
Pagina a fost generata in 0.6534 secunde