Echipajul navei "Beccaria" și-a primit salariile cu ajutorul ITF România

185
Echipajul navei

Articole de la același autor

Nava "Beccaria" (sub pavilion Panama) a acostat în portul Midia, pe data de 11 februarie 2019: la bord se aflau 13 navigatori (11 ucraineni, un rus și un croat. Marinarii nu își mai primiseră salariile din luna septembrie 2018. Inspectorii de Port State Control au reținut nava la cererea Inspectorului ITF România, care a fost împuternicit de către echipaj să le reprezinte interesele față de armator și autorități.


Armatorii au declarat că sunt în imposibilitate de a plăti salariile echipajului. Astfel că nava a fost vândută și, din banii încasați, armatorul a plătit întreg echipajul la zi. Au fost recuperați 157.000 de dolari în contul marinarilor. 


Adrian Mihălcioiu, șeful inspectoratului ITF România, reamintește faptul că: "În conformitate cu Convenția internațională MLC 2006, întârzierea plății salariilor echipajului peste două luni poate duce la reținerea navei de către Port State Control. Obținerea salariilor navigatorilor nu intră însă în competentele autorităților. De aceea calitatea de membru ITF este esențială pentru rezolvarea acestei probleme și nu numai. În Romania poți deveni membru ITF prin aderarea la Sindicatul Liber al Navigatorilor".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 10 Martie 2019
Stire din Economie : Iată la cât a ajuns rata șomajului
Sâmbătă, 09 Martie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.8143 secunde