Echipa Mihălcioiu - Stici - Stoica rămâne la "timona" SLN

264
2
Echipa Mihălcioiu - Stici - Stoica rămâne la

Articole de la același autor

- Ce vor face liderii de sindicat pentru marinari și cadeți?

Alegerea membrilor comitetului executiv al Sindicatului Liber al Navigatorilor s-a încheiat. Vineri, 25 iulie 2014, la finalul procesului electoral, comisia de validare a trans-mis adunării generale extraordinare a reprezentanților grupelor sindicale de la nave rezultatul votului.

În comitetul executiv au fost realeși:

- Adrian Mihălcioiu, președinte, cu 643 voturi valabile "pentru";

- Costică Stici, vicepreședinte, cu 584 voturi valabile "pentru";

- Aurel Stoica, secretar general, cu 606 voturi valabile "pentru".

Procesul electoral s-a desfășurat în perioada 7 - 25 iulie 2014. La vot au participat 76 grupe sindicale, dintr-un total de 102 (realizându-se norma statutară de două-treimi) și au fost întrunite 822 voturi. Nu a fost înregistrată nicio contestație referitoare la candidați și desfășurarea alegerilor. Din comisia de validare au făcut parte Petrică Bunea, Nina Ehimov, Gheorghe Monea și Virgil Teofil Crețu.

Rezultatul alegerilor arată că membrii de sindicat sunt mulțumiți de activitatea și profesionalismul echipei Mihălcioiu - Stici - Stoica. Acest motiv i-a determinat să le încredințeze un nou mandat de șase ani, la "timona" SLN.

Ce și-au propus liderii realeși să facă de acum încolo, pentru colegii lor de pe mare și de pe uscat?

"O primă urgență este ratificarea Convenției internaționale privind munca și viața pe mare MLC 2006, de către Parlamentul Româ-niei. Comitetul executiv al SLN a avut o contribuție decisivă la pregătirea documentației pentru organul legislativ și vrem să vedem munca noastră finalizată. Vom continua demersurile pentru introducerea unui standard minim privind condițiile de angajare a navigatorilor români în flota internațională, precum și pentru adop-tarea Legii marinarilor.

Una dintre prioritățile noastre rămâne soluționarea crizei locurilor de practică pentru cadeți. După cum se știe, SLN a inițiat proiectul Fundației «Cadetul român», pe care l-a discutat cu întreaga comunitate maritimă: Autoritatea Navală Română, CERONAV, Universitatea Maritimă Constanța, Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Colegiul Maritim Român, Asociația Agențiilor de Crewing din România. Inițiativa a fost bine primită de toată lumea. Trebuie să mergem mai departe, să stabilim detaliile, nivelul contribuțiilor, mecanismul de lucru, să organizăm fundația și să ne apucăm de lucru.

O preocupare permanentă rămâne creșterea gradului de sindicalizare a ofițerilor, nebrevetaților și a personalului auxiliar. Cu cât mai mulți navigatori fac parte din SLN, cu atât mai puțini vor fi cei lipsiți de protecție socială și care au probleme pe mare, în relația cu angajatorii. Pe de altă parte, vom continua să negociem, cu noi armatori, contracte colective de muncă pentru navigatorii români.

Pe plan național, vom milita pentru dezvoltarea dialogului social cu Ministerul Transporturilor și Autoritatea Navală Română, pentru dezvoltarea și instituționalizarea unei comunități maritime dinamice și active.

Pe plan internațional, vom participa la campaniile și acțiunile organizate de Federația Internațională a Transportatorilor (ITF), la care este afiliat sindicatul nostru, precum și la comisia de dialog social de la Bruxelles. De asemenea, vom colabora cu sindicatele navigatorilor din zona Mării Negre, pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și viață ale marinarilor din această regiune, pentru înlăturarea de pe această piață a navelor sub standard, care fac dumping social și pun în pericol sănătatea și viața echipajelor" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", președintele Adrian Mihălcioiu.

Comentează știrea

rrrrr
27 iulie 2014
brrrr

tipic epoca de aur

Viorel
28 iulie 2014
SLN

Habar nu ai despre ce vorbesti mai raraitule. Esti un bolsevic fara cap.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6209 secunde