După o ascensiune rapidă, bitcoin se prăbușește

231
După o ascensiune rapidă, bitcoin se prăbușește - spendingbitcoins-1497630226.jpg

Articole recomandate

Bitcoin este pe cale să înregistreze cel mai grav declin săptămânal din ultimii doi ani, după ce a atins pentru scurt timp un maxim istoric de 3.000 de dolari pe unitate, relatează MarketWatch.


Moneda virtuală a scăzut în ultima săptămână cu 18,5%, la 2.317 dolari pe unitate, și este pe cale să marcheze cel mai amplu declin după 16 ianuarie 2015, potrivit WSJ Market Data Group, informează News.ro, citat de Digi24.


Mai mult, bitcoin s-a depreciat joi cu 15%, cea mai mare scădere consemnat într-o singură zi după 14 ianuarie 2015.


Cu alte cuvinte, valoarea de piață a bitcoin a scăzut cu peste 10 miliarde de dolari de la începutul săptămânii, în baza datelor CominMarketCap, care urmărește valoarea monedelor virtuale. Pierderea bitcoin este puțin sub capitalizarea bursieră a Twitter, de 12 miliarde de dolari.


Deprecierea bitcoin coincide și cu vânzările mari de acțiuni ale companiilor din sectorul tehnologiei, care au închis în scădere în patru din ultimele cinci ședințe bursiere.


Astfel, titlurile unora dintre cele mai atractive companii, respectiv Facebook, Apple, Amazon.com, Netflix și Alphabet, compania mamă a Google, s-au retras de la maxime record.


Evoluția negativă a titlurilor tehnologice a dus la declinul indicilor Nasdaq 100, care reunește 100 de companii tehnologice mari, cu 0,46%, Nasdaq Composite cu 0,47%, S&P 500 cu 0,22%, iar Dow Jones cu 0,07%.


Analiștii au asociat tot mai mult creșterea din ultima perioadă a bitcoin de tendința pozitivă a acțiunilor companiilor tehnologice.


Ca investiție, bitcoin a beneficiat de statutul său de monedă independentă, care oferă și elemente de tipul celor ale mărfurilor, similar cu aurul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3357 secunde