"Drumul mătăsii" va trece prin Ucraina

289

Articole de la același autor

Ucraina și Uniunea Europeană (UE) vor finanța, în comun, proiectul "Go highway", care va crea un nou coridor de transport pe "Drumul mătăsii", a declarat Volodymyr Omelyan - ministrul ucrainean al infrastructurii. "UE este pregătită să finanțeze parțial proiectul nostru «Go highway», care va conecta Marea Baltică și Marea Neagră", a declarat Omelyan.

Anul trecut, Ucraina a lansat proiectul de conectare a patru porturi de la Marea Neagră, în sudul Ucrainei, cu două porturi din Marea Baltică, din nordul Poloniei.

Noul coridor de transport, care se întinde pe o distanță de 1.746 km, va costa aproximativ 2 miliarde de euro (aproximativ 2,4 miliarde de dolari SUA) și urmează a fi finalizat în termen de trei ani.

Ministrul ucrainean a declarat că proiectul va stimula comerțul dintre Ucraina și Europa, dintre China și UE și va consolida rolul Ucrainei de cale de tranzit pe "Drumul mătăsii".

Spre deosebire de autoritățile din Ucraina, guvernanții români nu fac mai nimic pentru dezvoltarea rutelor de transport dintre porturile maritime românești și Europa Centrală și de Est, deși dispun de finanțare europeană pentru infrastructura rutieră și feroviară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.733 secunde