Drumarii, acuzații către CNADNR: "Vor să facă o nouă companie, dar cu salarii de câteva ori mai mari"

171
Drumarii, acuzații către CNADNR:

Articole recomandate

Sindicatul Drumarilor Elie Radu din cadrul CNADNR respinge proiectul de ordonanță privind reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR).

Președintele Sindicatului, Elena Răileanu, a precizat că prin proiectul de ordonanță nu se restructurează Compania Națională de Autostrăzi. "CNADNR rămâne așa cum este, în schimb CNIR va primi 15% din veniturile CNADNR, o sumă enormă dacă ne gândim că vor fi 400 de angajați, iar în prezent CNADNR utilizează 18% din venituri pentru salariile celor 6.100 de angajați. Dacă nu era de ajuns o Companie Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Ministerul Transporturilor pregătește în-ființarea a încă unei astfel de companii, care să facă ce face deja actuala companie, dar cu personal care să fie plătit cu salarii de câteva ori mai mari decât cei din actuala CNADNR", a explicat Elena Răileanu într-un comunicat de presă.

Sindicatul drumarilor a explicat că odată cu aprobarea proiectului de ordonanță privind reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR) vor exista două companii care fac același lucru.

"În fapt, urmează a fi înființată încă o companie de drumuri, care nu are ca scop preluarea din proiectele de autostrăzi în derulare și nici personalul existent al CNADNR. Astfel, în loc să existe, eventual, două companii separate care să-și distribuie atribuțiile și să aibă obiect de activitate diferit, vor exista două companii care fac același lucru, dar cu dublarea personalului și implicit creșterea cheltuielilor cu salariile și cu mai puțini bani pentru drumuri", conform sindicatului din cadrul CNADNR, citat de capital.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7785 secunde