Domnule ministru, faceți o baie de realitate feroviară

188
1
Domnule ministru, faceți o baie de realitate feroviară - domnuleministru-1521388479.jpg

Articole de la același autor

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost pus, în dezbatere publică, proiectul de ordin pentru aprobarea normei tehnice feroviare intitulată "Vehicule de cale ferată. Prescripții privind salubrizarea, deratizarea, dezinsecția și dezinfecția vagoanelor bar, vagoanelor restaurant, bistro, vagoanelor cușetă și de dormit".

Potrivit referatului de susținere, este necesară existența unei norme care să stabilească condițiile concrete pentru serviciile de salubrizare, deratizare, dezinsecție și dezinfecție pentru respectivele tipuri de vagoane, din componența trenurilor de călători.

Am avut curiozitatea să o frunzărim și am constatat că norma tehnică este atât de voluminoasă și stufoasă, încât poate fi confundată cu un tratat științific pe tema salubrizării vagoanelor. În paginile ei sunt abordate cerințele privind confortul în vagoanele de călători, problema sănătății și protecției vieții oamenilor, cerințele pe care trebuie să le îndeplinească materialele și utilajele de salubrizare, categoriile și periodicitatea salubrizării, modul în care se execută salubrizarea și multe, multe altele.

Prin elaborarea acestei norme tehnice feroviare "se asigură un cadru unitar absolut necesar, în care să fie reglementate activitățile de salubrizare, deratizare, dezinsecție și dezinfecție pentru aceste tipuri de vagoane speciale, care nu erau până acum reglementate", se arată în referat.

Mă întreb, la ce e bună atâta hârțogăraie? Mai există, oare, vagoane restaurant, vagoane bar și vagoane de dormit în România? Chiar de-ar exista, norma tehnică nu le-ar folosi la nimic. Ce altă dovadă mai vreți decât lipsa confortului și mizeria cumplită din miile de vagoane ale CFR Călători, aflate în circulație, care au, de multă vreme, propriile norme tehnice de salubrizare, deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

Domnule ministru, Lucian Șova, nu cadrul normativ îi lipsește transportului feroviar din România. Are nevoie de investiții în infrastructură, de locomotive și vagoane noi și moderne. Oare nu v-au raportat subordonații că podelele vagoanelor au început să se rupă în timpul deplasării, că locomotivele își pierd vagoanele din mers, că bieții călători îngheață de frig în vagoanele fără încălzire și cu geamuri sparte, că preferă să se abțină până la destinație decât să intre în WC-urile mizerabile?

Domnule ministru, Lucian Șova, vă invit să părăsiți, pentru o zi, confortul biroului ministerial și să faceți o baie de realitate feroviară. Urcați fără trâmbițe și alai în oricare tren ce pleacă din capitală și veți vedea că vi se umple sufletul de scârbă și revoltă. Abia atunci veți constata câte parale fac ordinele de ministru.

Comentează știrea

fani
19 martie 2018
vizita de ministru...

Cu numai cateva luni in urma un fost ministru a "indraznit" sa circule fara alai cu unele trenuri ,a incercat sa "deranjeze" mafia si ...a fost destituit !.Asa ca domnul ministru Sova a inteles sa nu paraseasca confortul biroului si sa nu caute cumva motivele ce duc la deraierea trenurilor in perioada in care "crede" ca este conducatorul ministerului .

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Martie 2018
Stire din Economie : Condamnați-mă!
Pagina a fost generata in 0.6449 secunde