Doi directori de regionale ale finanțelor publice au fost maziliți de șeful ANAF

175
Doi directori de regionale ale finanțelor publice au fost maziliți de șeful ANAF - doidirectori-1447181241.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 9 noiembrie 2015, Gelu Ștefan Diaconu - președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a dispus eliberarea din funcție a directorilor generali ai direcțiilor regionale a finanțelor publice din Timișoara și Iași, Ioan Dragomir și Marian Bosianu. 


Măsura survine ca urmare a deciziei acestora de a nu solicita aparatului central al ANAF, în conformitate cu pro-cedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcției de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare ce vor superviza examenele de promovare.


"Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc așa", a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF. "În cadrul reformei ANAF, aspectele care țin de integritatea modului în care se desfă-șoară activitatea angajaților instituției prezintă o importanță egală cu cele care țin de eficientizarea colectării și întărirea capacității administrative."


Din aceste motiv, președintele ANAF a luat decizia de a extinde regula insti-tuită deja pentru toate examenele din cadrul Direcției de Antifraudă Fiscală și în cadrul altor tipuri de examene, respectiv aceea de a asigura prezența unui inspector al Direcției de Integritate în cadrul comisiilor de examinare. În acest sens, în data de 4 noiembrie 2015,  a fost trimisă circulara nr. 3345 prin care s-au dispus următoarele măsuri cu privire la concursurile de promovare în grad profesional:
- examenul de promovare se va organiza centralizat, la nivelul regiunii;
- se va constitui o singură comisie de concurs/examen și o singură comisie de soluționare a contestațiilor, din componența fiecăreia va face parte și un funcționar pu-blic din cadrul Direcției Generale de Integritate (DGI).


Atât ANFP, cât și reprezentanții Sedlex au contestat această măsură, precizând că desemnarea unui inspector de la DGI nu se poate face decât la solicitarea direcțiilor regionale. Din acest motiv, având în vedere că scopul final al aces-tei măsuri îl reprezintă eliminarea examenelor aranjate și permiterea accesului la promovări doar pe baza competențelor profesionale, directorilor generali din teritoriu li s-a solicitat să asigure îndeplinirea formalităților procedurale.


Din cei opt directori generali din teritoriu, directorii de la regionalele Iași și Timișoara au refuzat să îndeplinească solicitarea președintelui ANAF, încercând să blo-cheze astfel prezența unui inspector al DGI în cadrul comisiilor de examinare, se arată în comunicatul de presă al ANAF.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Două noi ghiduri pentru contribuabili
Marţi, 10 Noiembrie 2015
Stire din Economie : PE CINE A DEMIS ȘEFUL ANAF
Pagina a fost generata in 1.2148 secunde