Dobrogea de Nord, locație la mare căutare de turiști. Voucherele de vacanță, un real ajutor

844
Dobrogea de Nord, locație la mare căutare de turiști. Voucherele de vacanță, un real ajutor - deltadunarii-1535112005.jpg

Articole de la același autor

Numărul turiștilor care au vizitat județul Tulcea în acest an a crescut semnificativ, în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar estimările arată că până la finalul sezonului numărul de înnoptări s-ar putea dubla față de anul 2017, potrivit unui comunicat al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMTDD).


Statisticile Institutului Național de Statistică (INS) arată că, în primul semestru al acestui an, județul Tulcea a fost vizitat de 58.297 turiști, înregistrați în structurile de cazare, față de 33.093 în aceeași perioadă a anului 2017.


"Având în vedere faptul că această creștere, cu peste 25.000 de turiști, conform datelor oficiale, este raportată la prima perioadă a anului, când gradul de ocupare este mai redus, estimăm că până la finalul anului vom avea cel puțin o dublare a numărului de turiști în Delta Dunării și Dobrogea de Nord. În lunile iulie, august, septembrie și octombrie, gradul de ocupare este aproape maxim, ceea ce înseamnă că vor fi ocupate aproape în permanență cele aproximativ 9.200 de locuri de cazare înregistrate în județul Tulcea", a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD, citat de Agerpres.


Potrivit Asociației, promovarea corectă a destinației și numărul mare de evenimente care au atras atenția asupra ofertei turistice pe care o reprezintă Delta Dunării și Dobrogea de Nord vor aduce rezultatele scontate, la finalul acestui an, adică dublarea numărului de turiști, după o perioadă în care s-au înregistrat scăderi, de la un an la altul.


"Dacă vom continua să promovăm împreună destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord, vom reuși, în foarte scurt timp, să garantăm prosperitatea acestei zone, pe care doar astfel o vom putea dezvolta, pentru a le oferi turiștilor ceea ce își doresc de la o vacanță într-un astfel de loc unic în lume. Chiar dacă în Delta Dunării nu se poate face turism de masă, ci doar un turism responsabil, fără a depăși un anumit număr de spații de cazare, respectiv de turiști care se pot afla simultan în Rezervația Biosferei, avem cele mai mari șanse de a crește câștigurile din industria ospitalității în întregul județ, astfel încât să crească calitatea serviciilor, dar și numărul afacerilor prospere, al locurilor de muncă, veniturile tulcenilor și, în final, nivelul de trai al locuitorilor acestui județ", a precizat Țibuleac.


În luna iunie, numărul de vizitatori români care au ales ca destinație de vacanță Delta Dunării a fost de 19.542 de persoane, față de 10.903, în aceeași perioadă a anului trecut, iar din analiza preliminară a datelor furnizate de INS reiese că această creștere a fost generată în special de posibilitatea de a se achita contravaloarea cazării cu voucherele de vacanță, precizează AMDTDD.


"Având în vedere faptul că multe dintre pensiunile mici din Delta Dunării și Dobrogea de Nord nu au reușit să intre în acest program național care deja a generat creșteri substanțiale în turismul românesc, AMDTDD încearcă să identifice soluțiile cele mai eficiente pentru a-i sprijini pe proprietarii de pensiuni, astfel încât aceștia să poată intra în program. Din primele rezultate ale analizei situației, făcute de AMDTDD, reiese că cei mai mulți proprietari de pensiuni cu număr mic de camere nu au fost informați corect și nu au reușit să rezolve problemele birocratice, astfel încât au nevoie de sprijin, pentru a-și crește cifra de afaceri în viitor", precizează sursa citată.


Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna aprilie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4148 secunde