€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Doar un tânăr din 100 decide să înceapă o afacere pe cont propriu

Ştire online publicată Marţi, 18 Februarie 2014. Autor: Anca PAPAN
Din cauza lipsei banilor și a birocrației, în România doar un tânăr din 100 decide să demareze o afacere pe cont propriu, arată un studiu EY, publicat astăzi.


„În România, unu din 100 de tineri decid să înceapă o afacere pe cont propriu, față de unu din patru tineri în Cehia, Polonia sau Ungaria. Cele mai frecvente cauze invocate sunt lipsa banilor și birocrația. Problemele sunt arhicunoscute, iar banii sunt puțini. În general, adunând programele oferite de Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, din cadrul Ministerului Economiei, se ajunge la un ajutor de stat nerambursabil agregat pentru sprijinirea generării și dezvoltării IMM de 73 milioane euro pentru 2014, iar dacă din această sumă scădem programul Schema de minimis, care anul trecut nu s-a implementat, ajungem la un ajutor nerambursabil al statului român (și al statului Elvețian prin Programul Elvețiano-Român pentru IMM-uri) de aproximativ 17,3 milioane euro pentru anul 2014”, arată Mihaela Matei, coordonatorul proiectului „Antreprenorii vorbesc: Barometrul antreprenoriatului românesc”. 


Conform calculelor EY, se estimează că, prin Direcția Generală pentru IMM și Cooperație (DGIMMC/ DIPIMM), vor fi ajutați, în acest an, 2.315 antreprenori, cu 13% mai puțini decât în 2013. 


Programele cu numărul cel mai mare de beneficiari vor fi Programul pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, cu 493 de beneficiari, Schema de minimis, cu 555 firme beneficiare și Programul Mihail Kogălniceanu, cu 400 de beneficiari.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8488 secunde