Mai multe ştiri online:

Doar 57% din vechile case de marcat au fost înlocuite cu cele noi

Ştire online publicată Vineri, 08 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Procesul de introducere în economie a noilor case de marcat cu jurnal electronic este departe de final. Vina îi aparține, în exclusivitate, Ministerului de Finanțe. Dacă s-ar fi aplicat prevederile legii, agenții economici ar fi fost executați în masă. Ar fi trebuit amendați, iar activitatea lor suspendată. Ar fi fost un adevărat dezastru, căci economia ar fi fost blocată total.


Din această cauză, Ministerul Finanțelor a fost nevoit să modifice și să completeze legea și calendarul, pentru a le acorda producătorilor și furnizorilor răgazul necesar să livreze aparatele, iar agenților economici să le achiziționeze și să le înregistreze. Cu toate acestea, ritmul dotării cu noile case de marcat este scăzut.


Joi, 7 februarie 2019, stadiul înlocuirii celor 800.000 de case de marcat cu jurnal hârtie, deținute de 168.000 de agenți economici era următorul: 458.245 de aparate noi, cu jurnal electronic, erau înregistrate în sistemul informativ al ANAF. Dintre acestea, 350.850 de aparate aveau identificator fiscal atribuit, iar dintre acestea din urmă, 265.638 de aparate erau, deja, în funcțiune la agenții economici.


În perioada de implementare, organele de control vor desfășura doar acțiuni de tip preventiv și nu de sancționare de la prima abatere.

Avertismentul pentru nerespectarea termenelor se aplică de organul de control o singură dată. Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7016 secunde