Doar 10% din populaţia activă a României este pregătită pentru meseriile viitorului

376
Doar 10% din populaţia activă a României este pregătită pentru meseriile viitorului - doar10dinpopulatie-1635525755.jpg

Articole de la același autor

Potrivit unei analize realizată de compania de consultanţă Frames, doar 10% din populaţia activă a României este pregătită pentru meseriile viitorului pentru economia digitală. Astfel, românii riscă în viitorul apropiat să-şi piardă locurile de muncă. În viitorul imediat, joburile care vor fi la mare căutare sunt analişti de date, software developers, specialişti Big Data, experţi în digital transformations, profesionişti în digital sales şi marketing online, inovation creators, supraveghetori de calitate.

„Sunt doar câteva dintre joburile din noul val tehnologic care, pentru mulţi dintre români, reprezintă o necunoscută. Sunt meserii bine plătite, pe care multe dintre companiile româneşti şi internaţionale le oferă şi pentru care, din păcate, nu găsesc mulţi candidaţi. De ce? Pentru că, în România, prea puţini sunt cei care se adaptează cerinţelor pieţei muncii”, se arată în analiza publicată de firma de consultanţă.

În România, doar 1,6% dintre angajaţi au urmat în 2019 cursuri de formare profesională, în timp ce în Suedia, procentul este de 37%, în Elveţia de 39,4%, iar media Uniunii Europene este de 14,8%. În Bulgaria, procentul angajaţilor care au urmat cursuri de pregătire a fost de 2,3%, în Polonia de 7,7%, iar în Ungaria de 7,3%, potrivit datelor Eurostat. Deşi există o gamă largă de cursuri de pregătire, prea puţini români încearcă să se specializeze într-o meserie de viitor. Motivele sunt legate în general de timpul redus pe care îl au la dispoziţie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 29 Octombrie 2021
Stire din Economie : Prețul aurului a scăzut cu 0,50%
Vineri, 29 Octombrie 2021
Stire din Economie : Euro a cedat în lupta cu leul
Pagina a fost generata in 0.6589 secunde