Dispar legumele și fructele de import de pe tarabe?

372
Dispar legumele și fructele de import de pe tarabe? - fructe-1351169264.jpg
Pe tarabele din piețe nu vor mai putea fi vândute legume și fructe proaspete din import, ci numai din producția internă, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern. 

Potrivit proiectului de act normativ, întocmit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pe tarabele din piețe va fi permisă comercializarea en - detail a legumelor și fructelor proaspete exclusiv de către producătorii agricoli persoane fizice și numai a produselor din producție proprie, autohtonă. Persoanele juridice vor putea comercializa legume și fructe proaspete în spații individuale din cadrul piețelor agroalimentare, delimitate distinct, cu respectarea normelor de evidență și fiscalitate prevăzute de legislația în vigoare și existența caselor de marcat.

Mai mult, comercializarea en - gross a legumelor și fructelor proaspete de către producătorii agricoli persoane fizice se realizează în baza carnetului de producător legume/fructe eliberat în condițiile legii, după un anumit model prevăzut în anexa proiectului. De asemenea, comercializarea en - detail a legumelor și fructelor proaspete obținute pe exploatația proprie de către producătorii agricoli persoane fizice se face în baza certificatului de producător eliberat în condițiile legii, fără a fi necesară evidențierea acesteia în carnetul de producător legume fructe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6681 secunde