Dezbatere privind învățământul profesional dual

1049
Dezbatere privind învățământul profesional dual - dezbatere-1490117968.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României organizează dezbaterea "Învățământul profesional dual - soluție pentru forța de muncă necesară economiei reale". 


Evenimentul are loc astăzi, 22 martie 2016, la Centrul Expozițional Romexpo, din București.


În cadrul lui va fi prezentată poziția camerelor de comerț și industrie din România privind organizarea și promovarea învățământului profesional dual ca alternativă pentru criza forței de muncă calificate, pentru stimularea creșterii economice pe termen mediu și lung. 


Vor fi abordate următoarele teme:

- implicarea mediului asociativ și de afaceri în definirea unei legi a educației armonizată realităților și nevoilor pieței muncii;

- aprofundarea parteneriatului public-privat, pentru asigurarea cadrului necesar dezvoltării resursei umane;

- bune practici ale camerelor de comerț și industrie privind implementarea programelor de formare profesională, prin cooperarea cu autoritățile publice pentru revitalizarea școlilor profesionale;

- propunerile mediului de afaceri vizând profilele ocupaționale, conținutul și programul formării, adaptate nevoilor angajatorilor.

Dintre invitați, îi amintim pe: Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat; Petru Andea, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale și Ionuț Mișa, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice. Participă: reprezentanții ambasadelor din România, ai instituțiilor și autorităților publice, instituțiilor financiare, patronatelor și asociațiilor neguvernamentale, companiilor, consultanților și mass-media.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 06 Martie 2017
Stire din Economie : Afaceri fără corupție
Joi, 09 Februarie 2017
Stire din Economie : Cursuri organizate de CCINA
Pagina a fost generata in 0.485 secunde