Dezbatere despre întărirea rolului de jucător global al UE

143
Dezbatere despre întărirea rolului de jucător global al UE - dezbateredespreintarirearoluluid-1536928315.jpg

Articole de la același autor

Președintele Juncker a cerut UE să vorbească și să acționeze unitar pe scena globală, să își apere valorile democratice și să refuze naționalismul nociv. UE este un finanțator la nivel global, dar trebuie să devină și un jucător global," a spus Jean-Claude Juncker în discursul său despre Starea Uniunii 2018. `Nu avem nicio garanție că aliații noștri de ieri vor rămâne aliații noștri de mâine," a adăugat el anunțând o serie de propuneri pentru întărirea Uniunii Apărării, sistemului de protecție a frontierelor externe ale UE și a monedei europene ca monedă internațională. "Este absurd ca UE să plătească 80% din factura pentru importurile de energie, în dolari, deși din SUA pleacă doar 2% din importurile de energie ale UE" a mai spus Juncker.
Juncker a subliniat diferența dintre patriotismul luminat și naționalismul nesănătos. "Articolul 7 trebuie activat atunci când libertatea presei și statul de drept sunt amenințate," a adăugat el. "Nu există democrație fără o presă liberă. (...) Respectarea deciziilor justiției nu reprezintă o opțiune, ci o obligație." Europa trebuie să își apere sistemul democratic de interese internaționale sau private.
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat: `Parlamentul European dorește, mai mult ca oricând, să fie în centrul democrației. Trebuie să dăm puterea de inițiativă Parlamentului European. Suntem singurul Parlament din lume care nu poate iniția legislație." Tajani a adăugat că, "în ceea ce privește Africa, acțiunea UE merge în direcția bună, dar este nevoie de mai multe resurse: cel puțin 50 de miliarde de euro, pentru a oferi oportunități africanilor în Africa și a stopa migrația."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 14 Septembrie 2018
Stire din Economie : Comerțul auto-moto a accelerat
Vineri, 14 Septembrie 2018
Stire din Economie : Euro a câștigat 0,08% în lupta cu leul
Pagina a fost generata in 0.8275 secunde