Departe de UE! Câte deșeuri reciclează România

176
Departe de UE! Câte deșeuri reciclează România - departe-1441119197.jpg

Articole recomandate

România are un grad de reciclare a deșeurilor de circa 3%, în timp ce, în Uniunea Europeană, 36% din deșeuri se reciclează, dar chiar și așa rămâne un potențial de valorificare a deșeurilor de 600 de milioane de tone la nivel comunitar.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a de-clarat, în cadrul conferinței "Circular", organizate de Asociația Green Revolution, că în Europa se vehiculează tot mai des conceptul de societate europeană de reciclare și conceptul de deșeu zero, iar România trebuie să adere la aceste principii.

"Dacă la ora actuală se produc, în Europa, circa trei miliarde de tone de deșeuri, din care numai 36% sunt reciclate, deci aproximativ 600 de milioane de tone sunt disponibile pentru a fi reciclate, atunci tendința noastră trebuie să fie clară că această sumă trebuie redusă. Specialiștii din domeniu știu cum să facă asta, dar important este ca măsurile respective să fie aplicate și în teritoriu până la fiecare dintre noi", a explicat Gabriela Gavrilescu.

Ea a precizat că este foarte importantă comunicarea la nivel de cetățean, pentru a înțelege că deșeul pe care îl produce este doar o resursă irosită.

"Aceste resurse nu sunt inepuizabile și tot felul de studii arată că acest consum incomensurabil de mare ne va duce ca, în 2030, să consumăm cât pentru două planete", a mai spus ministrul Mediului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6159 secunde