Declarația fiscală unică a fost aprobată

177
Declarația fiscală  unică a fost aprobată - declaratiafiscala-1521136266.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, Ordonanța de Urgență privind declarația unică pentru plata contribuțiilor, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Potrivit actului normativ, se acordă reduceri în cazul depunerii declarației unice în sistem online și dacă se fac plăți anticipate. Pentru veniturile din drepturile de autor, se merge pe varianta stopajului la sursă.

"Mergem pe un mecanism de a stimula contribuabilii să depună această declarație unică în sistemul online și pentru acest lucru acordăm o reducere de 5% a obligațiilor de plată față de stat. Mai mult, dacă se face o plată anticipată pentru veniturile estimate în anul în curs, până la final de an, până pe 15 decembrie, mai sunt 5% reducere. Deci, un contribuabil poate avea, în total, 10% reducere pentru obligațiile față de stat, dacă depune online și plata e anticipată", a afirmat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Declarația unică înlocuiește șapte declarații pe care persoanele fizice plătitoare de impozitul pe venit, CAS și CASS, erau nevoite să le completeze. Noul formular se va depune o singură dată pe an. Termenul de depunere pentru anul acesta este 15 iulie. Plata contribuțiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019. De asemenea, impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent. Evaluarea pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale se va face în funcție de venitul estimat pentru anul curent. Persoanele fizice vor putea rectifica declarația până la termenul de plata. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1028 secunde