De la șomer la somelier. Cursuri de calificare profesională

Marţi, 16 Octombrie 2012
379
Cel mai mare selecționer de vinuri din România și unul dintre cei mai importanți distribuitori de vinuri din țară, VINEXPERT, va prezenta miercuri, 17 octombrie 2012, încheierea unui proiect cu finanțare europeană în urma căruia industria ospitalieră și piața vinurilor din România pot angaja personal calificat la standarde înalte în meseria de somelier.

În cadrul proiectului, 180 de persoane au absolvit cursul și li s-a eliberat diploma recunoscută de CNFPA pentru specializarea de somelier. În urma acestui proiect vor avea de câștigat inclusiv marile lanțuri hoteliere reprezentate în România și restaurantele - cele care resimt cel mai des nevoia de specialiști - dar și mărcile românești de vinuri. Somelierii vor putea promova în cunoștință de cauză vinurile autohtone de calitate, necunoscute încă de marea masă de consumatori.

La conferința de prezentare a proiectului "Resursa umană de calitate pentru promovarea vinurilor românești" vor fi prezenți formatorii: Dan Boboc - președintele Asociației Degustătorilor Autorizați din România, Cătălin Păduraru, critic de vin, degustător autorizat de vin - membru ADAR, Sergiu Nedelea, somelier, "ambasador" în România al Asociației Somelierilor din Europa, Dragoș Ghinea, degustător autorizat de vin, Bogdan Dumitrescu - somelier, membru al Organizației Somelierilor din România.
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2644 secunde