De ce vrea ANAF date despre conturile din străinătate ale românilor

277
1
De ce vrea ANAF date  despre conturile din străinătate ale românilor - decevreaanaf-1439231749.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală a dat publicității un comunicat în care afirmă că sunt "nereale" informațiile de presă conform cărora instituția ar intenționa să acceseze conturile tuturor românilor care muncesc în străinătate și să-i oblige să plătească retroactiv orice contribuție socială pe care ar fi trebuit să o plătească în țară și nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulți ani în urmă.

"În fapt este vorba despre o modificare care vizează transmiterea de către entitățile din România care au deja obligația transmiterii de informații către Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, potrivit Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării terorismului, republicată, cu modificările ulterioare, și către ANAF.

Această măsură adoptată de către Parlamentul României va avea ca obiectiv principal combaterea marii evaziuni fiscale, urmărind pe de o parte identificarea societăților de tip "fantoma", conform datelor din bazele de date proprii ale ANAF coroborate cu datele din tranzacțiile bancare, iar pe de altă parte, luarea măsurilor legale în timp real de către structurile subordonate ANAF, inclusiv recuperarea sumelor stabilite ca prejudicii la bugetul de stat.

Avem speranța că măsurile adoptate vor contribui la creșterea eficienței acțiunilor ANAF și crearea unui cadru concurențial real pentru toți contribuabilii onești și cinstiți din România" - se arată în comunicat. 

Comentează știrea

Rodica
11 august 2015
Colaborare cu castiguri din prima luna!

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7787 secunde