Dăm liber la tichetele de vacanță? Turismul intern ar crește cu 20%

128
Dăm liber la tichetele de vacanță? Turismul intern ar crește cu 20% - plajamamaia12-1380133175.jpg

Articole de la același autor

Litoralul este, cel mai probabil, destinația care ar avea cel mai mult de câștigat dacă tichetele de vacanță s-ar reintroduce în sistemul bugetar, pe de o parte, și dacă s-ar renunța la impozitarea lor, de pe altă parte.

Federația Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS) susține și ea modificarea legii tichetelor de vacanță, în sensul neimpozitării lor, precum și acordarea lor în sistemul bugetar, și estimează că această facilitate ar duce la creșterea turismului intern cu 20 de procente. "Măsura neimpozitării ar convinge angajatorii să le acorde mai ușor și ar avea ca efect reducerea evaziunii fiscale pentru că folosirea tichetelor de vacanță înseamnă certitudinea utilizării la vedere a veniturilor aferente turismului pe baza tichetelor", sunt de părere reprezentanții FPTS.

Potrivit acestora, o altă măsură utilă pentru impulsionarea tichetelor de vacanță ar fi însă și renunțarea la condiția ca firmele să le poată acorda numai dacă au profit. "Se impune prin această condiționare o limită care împiedică firmele să își motiveze angajații. Transformarea primelor de vacanță din sistemul bugetar în tichete de vacanță de uz intern ar însemna, de asemenea, o impulsionare a turismului intern și o încurajare necesară a sectorului", au mai explicat reprezentanții FPTS. În opinia acestora, modificările la legea tichetelor de vacanță nu presupun un efort bugetar pentru că reprezintă scutiri dintr-un impozit care nu este perceput la această oră, din cauza slabei utilizări a tichetelor de vacanță: "Dacă statul are inteligența de a renunța la un potențial impozit pe care acum nu are de unde să îl colecteze va câștiga pe de altă parte din activitățile turistice care se vor dezvolta pe această cale și din reducerea evaziunii fiscale din domeniu".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4359 secunde